Java Eğitimi 5- Örnekler

Merhabalar,

Önceki yazımda kullanıcıdan nasıl veri aldığımızı görmüştük. Şimdi de normal giriş ile input alma arasındaki farkı daha iyi kavrayabilmek için bunları örneklerle açıklayacağım.

Şu anlık basit örneklerle ilerleyelim, daha sonrasında karmaşık örnekler de yaparız. Örneğin iki sayının toplamını veren bir program yazalım. Bunu önce direkt bilgisayardan giriş yaparak yazmış olalım, daha sonra da girişi bizzat kendimiz yapalım. Bakalım aralarında ne gibi farklar var?

Yukarıda görmüş olduğunuz örnekte 20 ve 36 sayılarını ben yazdım ve koda dahil ettim. Parantez içinde yazdığım için toplamayı doğru şekilde yapabildi. O yüzden parantez içine toplamak istediğiniz sayıları yazabilirsiniz, kod doğru çalışır. Eğer parantez olmasaydı;

şeklinde bir sonuçla karşılaşırdık. Aynı işlem, sayıların çarpımı, bölümü ya da farkı olarak da yazılabilir. Sadece parantez içindeki işareti ve tırnak içinde yer alan ifadeyi değiştirmeniz gerekir. Şimdi de sayıları kullanıcıdan isteyen programı yazalım.

Son olarak girilen sayının tek ya da çift olup olmadığını kontrol eden programı yazarak bitirelim. Burada kullanılan yapılara daha sonra değineceğim.

Yorum bırakın